Vi vässar verktygen


Det är alltid viktigt och spännande att utvecklas tycker vi.

Att ungdomar och främst unga kvinnor har utsatts för kränkningar i relation till brott har vi på stödcentrum känt till länge. Vid tex våldtäkt är det inte ovanligt att en ung kvinna också utsätts för ryktesspridning och kränkningar kopplade till brottet. Vi träffar också ungdomar som blir kränkta och utsatta både på nätet och i den fysiska verkligheten. Då är kränkningar och hoten själva brottet.

Därför har vi i höst valt att ha tema ”slut-shaming” på våra metodutvecklingsträffar och på så sätt vässa våra verktyg för att bemöta de unga personer vi träffar på ett ännu bättre och mer lyhört sätt.

Som underlag för våra diskussioner har vi valt att läsa boken "Flickan och skammen, En bok om samhällets syn på slampor" av Katarina Wennstam.

Som alltid diskuterar vi utifrån våra ungdomars kontext och kopplar det vi läser till hur vi arbetar med Response-based-practice.

Vi rekommenderar alla att läsa boken och kommer under hösten lägga ut länkar på vår facebook till olika artiklar mm på ämnet och relaterade ämnen.

Flickan och skammen

Ps. har ni något tips till oss på något vi borde se, läsa eller dela? Skicka gärna det till stodcentrum@sigtuna.se Ds.